یک عضو هیئت‌علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: شیره درخت بلوط ۹ درصد قند دارد

مجید توکلی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: بلوط در دنیا حدود ۴۵۰ گونه گیاهی دارد، این درختان رشد کندی داشته و دارای چوب سخت و مرغوب بوده و علاوه بر آن از محصولات فرعی متنوع برخوردارند.

وی ادامه داد: شیره درخت بلوط دارای ۹ درصد قند و دو تا سه درصد مواد ازته است.

توکلی افزود: شته‌ها بر روی درخت بلوط می‌نشینند و برای رشد و تولیدمثل به مقادیر زیادی پروتئین نیاز دارند و چون مواد غذایی موجود در شیره گیاهی ازنظر تغذیه برای آن‌ها متعادل نیست هنگامی‌که در غذای آن‌ها مواد قندی زیادی وجود داشته باشد، مازاد آن به‌صورت عسلک به خارج دفع می‌شود.

این عضو هیئت‌علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان افزود: آب محتوای عسلک در هوا تبخیر شده و عسلک خشک و متبلور می‌شود.

وی یادآور شد: به‌طورکلی میزان ترشح و دفع عسلک به مراحل زندگی، گونه شته، درجه حرارت محیط، ساعت خاص در طول روز، حضور و مراقبت مورچه‌ها و عوامل دیگر داخلی و خارجی بستگی دارد.

توکلی گفت: در شرایط آرمانی اغلب بین ۵ تا ۱۰ قطره عسلک در روز تراوش می‌شود.

این عضو هیئت‌علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان یادآور شد:  گز علفی ترشح شده درخت بلوط به دنبال قطع شاخ و برگ درخت آلوده به عسلک در مقابل نور خورشید و هوا خشک شده و مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.